Nuffnang Ads

Friday, 10 February 2012

WAZZUB....THE POWER OF "WE"

  

JOM buat duit tanpa keluar duit!! Peluang duit percuma lg. FREE Register..
Ramai yang belum kenal apa itu WazzubWazzub adalah website yang bakal
menandingi kehebatan Google dan Facebook. Wazzub akan memberi 50%
daripada keuntungan yang diperolehinya kepada setiap ahli yang berdaftar sebelum 09 APRIL 2012.

IMPORTANT: WAZZUB STAYS FREE FOREVER! YOU NEVER HAVE TO PAY US A SINGLE DOLLAR!

                                                       REGISTER HERE
                                                       (FREE REGISTER)Siapa pemilik dan melakukan operasi WAZZUB?

WAZZUB adalah projek antarabangsa dicipta oleh mereka yang mampu daripada pelabur dan usahawan. Pada September 2011, mereka menjumpai GIT Global Investments, Inc. (GIT) yang bertujuan menjalankan WAZZUB dan perniagaan yang berkaitan. GIT didaftarkan dibawah undang-undang Oregon. No. Pendaftaran : 802159-90.

Pasukan terdiri lebih 20 orang yang berkemahiran tinggi (pakar) sedang bekerja keras menjadikan WAZZUB sebagai kejayaan besar; sebahagian bekerja dibelakang takbir dan sebahagian lagi bekerja serta bersemuka dengan ahli, seperti contoh, Pakar Pengedar dan Staf Bantuan Sokongan.
Bunyi WAZZUB sangat bagus dan ianya adalah benar. Adakah WAZZUB penipuan atau suatu perniagaan yang sebenar?

Sangat Pasti WAZZUB melakukan perniagaan sebenar tapi bukan perniagaan tradisional. Internet merubah dunia dan ada banyak ruang disana untuk sebuah model perniagaan yang inovatif, yang tidak pernah dilakukan sebelum ini. WAZZUB adalah salah satu model perniagaan.
Jika Wazzub adalah satu scam anda tidak rugi apa-apa pun kerana Wazzub yang anda daftar ini tidak dikenakan sebarang bayaran pun. semuanya adalah Percuma sahaja. Ya!!! Wazzub adalah percuma.

Pertama kali dan selamanya, komuniti online berkongsi keuntungan dengan ahli-ahli daripada pendaftaran pra-pelancaran. Sebab itu ianya pertama kali dinamakan sebagai Fenomena Perkongsian Keuntungan.
Sebenarnya, WAZZUB sangat bagus di sampaikan.Pra-Lancar dan projek utama akan diwujudkan dalam pelbagai bahasa diseluruh dunia. Hanya pra-pendaftaran disediakan dalam Bahasa Inggeris. Semua orang, walaupun tanpa kemahiran Bahasa Inggeris sekalipun, anda mampu daftar sebagai Ahli yang terawal dan menjemput yang lain untuk menyertai WAZZUB

DARI MANA WANG DIPEROLEHI
WAZZUB adalah PERCUMA untuk selama-lamanya, tiada sesiapa yang perlu membuat bayaran, menjual atau membeli; jadi dari mana datangnya wang?

Mari kita lihat sebagai contohnya Google yang mempunyai lebih 1 BILLION pengguna unik setiap bulan yang telah menggunakan perkhidmatannya tanpa mereka membuat sebarang bayaran kepada Google. Suku Terakhir yang lepas Google memperolehi keuntungan sebanyak $3 Billion semata-mata kerana mempamerkan iklan. Ini bermakna Google memperolehi $1(RM3.00) setiap bulan dari setiap pengguna unik.WAZZUB menggunakan teknologi yang sama yang digunakan oleh Google PLUS dengan menambah beberapa saluran pendapatan.

Matlamat kami adalah bagi menarik sekurang-kurangnya 10 JUTA pengguna sebulan selepas Jun, 2012, tetapi kami hanya akan kongsikan keuntungan kami dengan Ahli-Ahli yang mendaftar sebelum 09/04/2012 sahaja.

Contoh : Jika anda menjemput@menaja 5 orang sertai dengan PERCUMA dan mereka melakukan perkara yang sama, sehingga 5 generasi, anda mampu perolehi pendapatan pasif USD$4,000.00 setiap bulan untuk meneruskan hidup anda, dengan TIDAK PERLU melakukan kerja keras berbanding dengan apa yang anda lakukan sekarang.
Apa akan jadi jika anda menjemput 10 orang? Jumlahnya akan
MELETUP
sehingga :USD111,110.00 setiap bulan.

IANYA TIADA SEMPADAN NO LIMIT.!

Lebih ramai anda bawa masuk lebih banyak pendapatan anda perolehi.
Tempoh Masa!
Sekarang adalah MASA nya untuk mencipta pendapatan pasif bulanan.

HAD MASA adalah sangat PENTING untuk anda ingat.!
How and when do the members get paid?

WAZZUB pays its members on a monthly basis.
Our first pay day will be May 15, 2012 for the month of April.
Small amounts will be paid by an online payment processor
and large amounts will be paid by check or bank wire.TAWARAN
INI AKAN DITUTUP KEPADA SEMUA
PADA
9 APRIL 2012 (WAKTU BARAT)

APA YANG SEPATUTNYA ANDA LAKUKAN ???

AMBIL TINDAKAN SEKARANG...
DAFTAR SINI:
UNJURKAN MASA DEPAN ANDA...DENGAN MULAI PROMOSI.

DAH DAFTAR TERUS PERGI KE EMAIL YANG ANDA DAFTAR KLIK LINK PENGESAHAN DARI WAZZUB KAT EMAIL ANDA..KALAU TAKDA KAT INBOX TENGOK KAT SPAM, PASTU LOGIN GUNA EMAIL & PASSWORD YANG TELAH ANDA DAFTAR, YA LINK ANDA ADA DI SITU.. SO TUNGGU APA LAGI
SEMUA PERCUMA!!!


Wednesday, 8 February 2012

KATA-KATA BIJAK CHARLIE CHAPLIN

ANDA KENAL DENGAN CHARLIE CHAPLIN..???...


Sir Charles Spencer Chaplin, Jr. KBE (lahir di East Street, Walworth, London, 16 April 1889 – meninggal di Vevey, Swiss, Swiss, 25 Desember 1977 pada umur 88 tahun), atau Charlie Chaplin, adalah aktor komedi Inggris yang merupakan salah satu pemeran film terkenal dalam sejarah Hollywood di era film hitam putih, sekaligus sutradara film yang sukses. Aktingnya di layar perak menjadikan Charlie Chaplin sebagai salah satu artis pantomim dan badut terbaik yang sering dijadikan panutan bagi seniman di bidang ya
                 

          MARI KITA LIHAT KATA-KATA BIJAK DARI CHARLIE CHAPLIN


A day without laughter is a day wasted.
Charlie Chaplin


A man's true character comes out when he's drunk.
Charlie Chaplin


A tramp, a gentleman, a poet, a dreamer, a lonely fellow, always hopeful of romance and adventure.
Charlie Chaplin

Actors search for rejection. If they don't get it they reject themselves.
Charlie Chaplin

All I need to make a comedy is a park, a policeman and a pretty girl.
Charlie Chaplin

All my pictures are built around the idea of getting in trouble and so giving me the chance to be desperately serious in my attempt to appear as a normal little gentleman.
Charlie Chaplin
Brunettes are troublemakers. They're worse than the Jews.
Charlie Chaplin
Despair is a narcotic. It lulls the mind into indifference.
Charlie Chaplin

Dictators free themselves, but they enslave the people.
Charlie Chaplin
Failure is unimportant. It takes courage to make a fool of yourself.
Charlie Chaplin


I am at peace with God. My conflict is with Man.
Charlie Chaplin


I am for people. I can't help it.
Charlie Chaplin

I do not have much patience with a thing of beauty that must be explained to be understood. If it does need additional interpretation by someone other than the creator, then I question whether it has fulfilled its purpose.
Charlie Chaplin

I don't believe that the public knows what it wants; this is the conclusion that I have drawn from my career.
Charlie Chaplin
I had no idea of the character. But the moment I was dressed, the clothes and the make-up made me feel the person he was. I began to know him, and by the time I walked onto the stage he was fully born.
Charlie Chaplin

I have no further use for America. I wouldn't go back there if Jesus Christ was President.
Charlie Chaplin
I remain just one thing, and one thing only, and that is a clown. It places me on a far higher plane than any politician.
Charlie Chaplin
I suppose that's one of the ironies of life doing the wrong thing at the right moment.
Charlie Chaplin

I thought I would dress in baggy pants, big shoes, a cane and a derby hat. everything a contradiction: the pants baggy, the coat tight, the hat small and the shoes large.
Charlie Chaplin

I went into the business for the money, and the art grew out of it. If people are disillusioned by that remark, I can't help it. It's the truth.
Charlie Chaplin

We think too much and feel too little.
Charlie Chaplin

Tuesday, 7 February 2012

APEK OH APEK : Khairul Fahmi pasang pengawal peribadiKOTA BHARU: Penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat mencipta sejarah bola sepak negara, apabila menjadi pemain tempatan pertama menggunakan khidmat pengawal peribadi bagi mengawasi keselamatannya.

Beliau lebih dikenali dengan gelaran Apek yang juga penjaga gawang utama ‘The Red Warriors’ dikatakan memerlukan perkhidmatan pengawal itu berikutan timbul-nya pelbagai isu negatif terhadapnya.
Bapa Khairul Fahmi, Che Mat Husin, 59, berkata keadaan menjadi lebih membimbangkan lagi dengan isu terkini yang mendakwa Khairul Fahmi menyebabkan pertunangan anak seorang usahawan terkenal di negeri ini putus.
“Saya dan keluarga begitu terkejut serta sedih apabila membaca laporan sebuah akhbar tempatan kelmarin, yang melaporkan Khairul Fahmi dikatakan menjadi punca ikatan pertunangan anak usahawan itu putus.

“Sebenarnya, itu semua fitnah selain ada pihak mahu menjejaskan tumpuan anak saya ketika berhadapan dengan tugas getir bagi memastikan Malaysia layak ke Sukan Olimpik nanti,” katanya ketika ditemui di kediamannya, di sini, semalam.

Penyebaran isu putus tunang itu bermula apabila seorang individu tidak dikenali menghasilkan satu akaun twitter pada 1 Februari lalu, mendakwa Khairul Fahmi atau lebih dikenali dengan gelaran Apek, merampas tunang orang dan gadis terbabit yang dikenali sebagai Leuniey, 21, didakwa sanggup memutuskan pertunangan itu bagi menjalin hubungan dengan Apek.

Bagaimanapun, bekas tunang gadis berkenaan terkilan apabila ada individu tertentu mengaitkan Khairul Fahmi dengan kejadian putus tunang itu, malah beliau tidak pernah membuat pengakuan mahu memutuskan pertunangan yang hanya bertahan 28 hari. 
Che Mat berkata, beliau dan keluarga kini tertekan apabila ada pihak yang mengatakan anaknya jahat disebabkan laporan berkenaan.

“Saya sedih mengenangkan nasib yang menimpa Apek, bagaikan tidak henti-henti. Sebelum ini dicalitkan dengan isu minum arak, sehingga ada yang menganggap anak saya kaki minum.

“Saya dan isteri, Bidah Ibrahim, 55, sentiasa berdoa semoga Tuhan kuatkan semangat kami sekeluarga dalam menghadapi dugaan seperti ini,” katanya.

Sementara itu, Pengurus Pemasaran Khairul Fahmi Resources (M) Sdn Bhd (KFR), Syed Ahmad Mohd Yusof, berkata usaha menyediakan khidmat pengawal keselamatan buat Apek perlu memandangkan beliau kini menjadi idola bukan saja di Malaysia, malah di rantau ini.

“Dengan adanya pengawal peribadi, ia bukan bermakna peminat Apek tidak boleh mendekatinya. Mereka hanya akan memantau keselamatan Apek dari kedudukan strategik dan akan mengikutinya setiap kali penjaga gol kebangsaan itu turun beraksi,” katanya. 

Beliau berkata, bagi mengelak peminat Apek keliru dengan pelbagai kontroversi, mereka boleh melayari sesawang kelabpeminatkhairulfahmimalaysia.org atau mendapat maklumat tepat daripada Che Mat sendiri.

“Kita tidak mahu negara kehilangan seorang penjaga gol berkaliber sekiranya anak jati Kelantan ini tiba-tiba membuat keputusan menggantung jersi disebabkan tidak tahan dengan kontroversi negatif,” katanya. 


SUMBER : BERITA HARIAN ONLINE

APEK OH APEK : ‘Ini cerita sebenar’

PENJELASAN...(dari kiri) Nazri, Leuniey dan  Noor Laila  tampil memberi penjelasan   berhubung isu putus tunang yang dikaitkan dengan Apek, semalam.

KOTA BHARU: Gadis yang didakwa putus tunang selepas jatuh cinta dengan Khairul Fahmi Che Mat atau Apek, semalam tampil membuat penjelasan dengan menafikan dirinya ada kaitan dengan penjaga gol skuad bola sepak negara itu.
Nur Eilunie Natasha Nazri, 21, berkata, dia hairan bagaimana nama Apek boleh terkait dalam masalah dia putus tunang sedangkan dia langsung tidak pernah bercakap dengan atlet dikagumi ramai itu. “Saya hairan bagaimana masalah saya ini dikaitkan dengan Apek sedangkan kami tidak pernah bercakap, apatah lagi keluar bersama,” katanya ketika ditemui, di sini, semalam.

Dia yang lebih mesra dengan panggilan Leuniey berkata, pertunangannya putus disebabkan masalah peribadi dan langsung tidak ada kena-mengena dengan Apek.
“Sebab itulah saya berasa perlu tampil memberi penjelasan kerana segala dakwaan mengenai Apek menjadi punca saya putus tunang semuanya fitnah yang bertujuan memburuk-burukkan namanya.

“Saya berharap penjelasan saya ini menjernihkan keadaan dan membersihkan nama Apek daripada kontroversi berkaitan hal ini,” katanya.

Leuniey juga berharap pihak yang menyebar fitnah itu berhenti melakukannya kerana ia turut menjejaskan nama baiknya serta keluarga.


“Saya memutuskan ikatan pertunangan kerana menganggap kami sudah tiada jodoh,” katanya tanpa mahu mengulas lanjut mengenai punca sebenar dia putus tunang dengan pasangannya.

Anak pertama daripada lima beradik itu berkata, pertunangannya diputuskan dengan cara baik, malah bapanya, Nazri Adnan, 40, sendiri yang menghantar kembali cincin pertunangan kepada keluarga bekas tunang.
Katanya, dia terkilan dengan dakwaan pemilik akaun twitter yang menggunakan nama MahsiH2 menyebarkan fitnah berkenaan.

“Kedua-dua keluarga menyelesaikan masalah ini dengan baik dan tidak mahu diperbesarkan, namun saya tidak faham kenapa tiba-tiba masalah kami dikaitkan dengan Apek.

“Saya tumpang simpati dengan keluarga Apek yang terheret sama dalam masalah ini dan kepada penyebar fitnah, berhentilah mengaibkan orang lain,” katanya.

Difahamkan, Apek mengenali bapa saudara Leuniey, Mohd Irwan Azni Mohd Azmi yang menjadi kontraktor pembinaan rumah banglonya pemberian kerajaan negeri. Mohd Irwan juga adalah Pengarah Urusan Khairul Fahmi Resources (KFR) Sdn Bhd iaitu syarikat milik Apek.

Sementara itu, ibu Leuniey, Noor Laila Abu Bakar, 43, berkata dia harap isu itu tidak berpanjangan bagi membolehkan anaknya menumpukan perhatian terhadap perniagaan keluarga mereka.

“Saya tidak sangka soal dia putus tunang menjadi perhatian. Apa pun, saya harap ia tidak berpanjangan,” katanya.

Dakwaan Apek kononnya dikatakan menjadi punca pertunangan Leuniey putus mula tersebar melalui satu akaun twitter individu yang menggunakan MahsiH2 sebelum ia dijadikan bahan bertita di beberapa blog hiburan di Internet.

Harian Metro Sabtu lalu menyiarkan kenyataan bekas tunang Leuniey yang menafikan Apek menyebabkan pertunangannya putus dan dia turut menganggap berita itu sekadar fitnah untuk memburuk-burukkan nama Apek.


SUMBER : METRO